Nieuw: Bar Wat ’n boudel opent de deuren
Direct bij de ingang van De Grote Roltrap komt pop-up wijnbar Wat ’n boudel. Ik bezocht onderneemster Maaike van der Post. ‘Biologische Italiaanse wijn, craftbeers en frisse limonades.’
Wat ’n boudel is sinds 1 mei open, maar er wordt nog volop getweakt aan de inrichting. De afgelopen weken hebben Maaike en zakenpartner Brian Seip en bouwers van het Groningse sloopbedrijf Bork alles op alles gezet om open te kunnen. Met hun alternatieve ‘Schuurfeest’ haalden ze zelfs het nieuws.
‘We zijn nu geopend in een beta 0.1 versie,’ vertelt Maaike lachend. ‘Er wordt nog geklust, maar iedereen is welkom voor een drankje. Neem je een plant mee voor in de bar, dan krijg je een frisdrank van ons cadeau.’
Wat ’n boudel is Gronings dialect voor ‘dat is toch wat’. Wat doen biologische en vegan Italiaanse wijnen in een bar met zo’n Groningse naam?
‘De wijnen waren er eerder dan de bar. Ik wilde er een kleine shop mee starten, waar je wijnen koopt met een verhaal. In dit geval het verhaal van een Italiaanse boer die deze wijnen op kleine schaal, biologisch en vegan produceert. Een maand geleden werd ik benaderd door de uitbater van De Grote Roltrap. Of ik het zag zitten een bar te starten. Nou, letterlijk: dat was me wat. Ik hoefde er niet lang over na te denken.’
En daar zit je dan met je wijnen.
‘Ik niet alleen hoor. Brian stelt een assortiment van speciaalbieren samen en we hebben de dames van Dorstlust benaderd voor de frisdranken. In de menukaarten lees je de bijzondere verhalen achter de dranken.’
Wat denk je: liever hangen aan de bar of in de zon op het terras?
‘Beide. Schijnt het zonnetje, dan zit het heerlijk op het terras. Kun je in alle rust de bedrijvigheid op de Grote Markt gadeslaan. Binnen is de sfeer wat huiselijker, gemoedelijker. Misschien leuk om te vermelden is dat de bar uit discotheek Skopje in Harkstede komt. Wie daar ooit heeft gestapt, kan hier die herinneringen weer ophalen.’
Met 90 vierkante meter heb je voldoende ruimte in ieder geval.
‘We hopen dat de sfeer die we neer proberen te zetten, dan ook in elke centimeter naar voren komt. Wat ’n Boudel is een jonge mix van Noorderzon, Berlijnse biergartens en de foodhallen in Rotterdam. Vrijwel alle meubels en houten items die je ziet zijn gerecycled of geüpcycled met hulp van andere Groningers. Mensen brengen ons planten om de boel groener te maken. Dit is niet zomaar een bar in Groningen. We zijn fris en anders, niet alleen in de inrichting maar ook in de kaart.’
Praktisch
- Grote Markt 21
- Dagelijks geopend vanaf 10.00 uur (op zondagen om 12.00 uur)
- Pop-upbar Wat ’n Boudel is in eerste instantie geopend voor een half jaar.
Tips
- In De Grote Roltrap openen meer kleine ondernemers en Groningse start-ups hun pop-upstore.
En, heb jij al een favoriet drankje geprobeerd bij Wat ‘n Boudel?
0 reacties