Luxueus lunchen bij Paviljoen Sterrebos
Deze beste lunch bij Paviljoen Sterrebos vond plaats voordat de coronamaatregelen ingingen. De blog geldt nu ter inspiratie voor wanneer we weer gezellig samen kunnen lunchen. Wist je dat je tijdens deze tweede lockdown ook de lekkerste gerechten van Paviljoen Sterrebos kunt afhalen?
—–
Zin in een overheerlijke lunch op een toplocatie in een ruim opgezette stadstuin met al haar groen, vrolijk tjilpende mussen op de achtergrond en een topuitzicht op het impostante DUO-gebouw? Bij Paviljoen Sterrebos ben je aan het goede adres. Hier kun je culinair genieten in het groene hart van Stad.
Het paviljoen ligt verscholen aan een groene bosrand. Ik loop via een brede trap richting Paviljoen Sterrebos en ben meteen onder de indruk van het gebouw. Het paviljoen is een weerspiegeling van het DUO-gebouw (ja, die van de studiefinanciering), zie het als het kleine broertje van. Ik kom binnen in een hal met vele deuren. Gelukkig zijn ze allen voorzien van een bordje, ik vind de ingang van het restaurant in een mum van tijd.
Lunchen tussen bloemen en fluitende vogels
Bij binnenkomst staat Hidde, de ober van het paviljoen, meteen voor mij klaar en heet ons welkom. “Jullie mogen een fijne plek uitkiezen in onze stadstuin”, vertelt hij wanneer hij met ons meeloopt naar de tafel. Yes! Ik zet een eerste stap over de drempel van de buitendeur en ben meteen verliefd op het terras.
Het witte strakke meubilair krijgt alle ruimte en de glazen wand verbindt het terras met de stadstuin. Ik kies een tafel tegen de glazen wand aan de rand van het terras en waan me meteen in het park zelf. Schuin achter mij staat een eyecatcher; een imposante betonnen tafeltennistafel. Naast mij zie ik vijvers, afgewisseld met kleurrijke bloemenperken vol lavendel, gele zonnehoed en asters. En dan nog niet eens te spreken over het geweldige uitzicht op het DUO-gebouw dat pal naast het restaurant staat. Terwijl ik op Sonja, grondlegger van I Go Groningen, wacht, geniet ik van een kop thee met citroenmelisse uit eigen tuin.
2-gangen verrassingslunch
We willen, na nog steeds niet te zijn uitgepraat over de natuur van het paviljoen, snel in de kaart vol heerlijks duiken. Maar nog voordat we twijfels kunnen krijgen staat Hidde alweer bij ons aan de tafel. “Willen jullie een verrassingslunch? Dan heb je ook geen keuzestress!” En of wij dat willen, altijd goed. Als lunch-voorgerecht genieten we van een heerlijk zachte burrata met een grapefruit-witlof salade. De dressing van lavendel- en olijfolie maakt het samen met de gepofte korianderzaadjes en aardappel crunchies helemaal af. Wat een heerlijkheid! De burrata smelt op mijn tong en smaakt perfect met het bittertje van de grapefruit en witlof. Chef-kok Bart en zijn keukenbrigade hebben duidelijk veel plezier in koken. De gerechten zijn een perfecte mix van smaken en texturen. Je merkt bij elke hap dat de chef het leuk vindt om te spelen met ingrediënten en zich er allesbehalve gemakkelijk vanaf maakt. Chapeau!
Mag ik bij jullie aanschuiven?
Het lunch-hoofdgerecht bestaat uit een stukje sukade met een knolselderij-truffel bal en aardappelgratin. Hidde vindt dit gerecht zo lekker dat hij het liefst bij ons zou aanschuiven. Hij heeft geen woord te veel gezegd! Dit is echt de lekkerste sukade die ik ooit heb geproefd. Heerlijk mals en weer in perfecte combinatie met de knolselderij en truffel. Smaken die ik thuis niet snel met elkaar zou combineren. Om het geheel af te maken serveert Hidde er een glas Minervois-Langedoc uit 2016 bij. Een mooie volle rode wijn van merlot, syrah en grenache druiven. Dat maakt mijn gerecht helemaal af.
Betaalbaar luxe
Ook wanneer het buiten regent dat het giet kun je bij dit paviljoen goed terecht. Het restaurant zelf is ruim opgezet, een room divider vol planten en overheerlijke flessen wijn verdelen de binnenruimte in twee delen. Door de glazen pui ervaar je in het restaurant ook het fijne terrasgevoel van buiten. Je kunt kiezen voor een tafel met twee banken (zoals een 4 zits in de trein) of een van de ronde tafels bij het raam.
Binnen kun je luxe lunchen of dineren voor een aangename prijs. Zo geniet je voor rond de tien euro al van een heerlijk lunchgerecht. Voor een driegangenmenu (diner) betaal je 33 euro (En ga je helemaal voor een avondje uit, breidt dan het menu uit naar een vier- of vijfgangenmenu met wijn- en spijsarrangement).
Aanrader ten top
‘Dit was echt een van mijn beste lunches ooit’ mijmer ik al nagenietend van het eten. Ik zie mezelf hier al zitten op een zwoele zomeravond met een goed glas Tres Cinguenas Verdejo Organic. Paviljoen Sterrebos is er eentje om te onthouden. Om te vieren dat je geslaagd, verloofd, getrouwd of jarig bent. Of gewoon omdat je eens lekker luxe wilt eten.
Praktisch:
Helperzoom 3b
Openingstijden: ma t/m za vanaf 10:00 uur
Wie neem jij, wanneer het weer kan, mee voor een overheerlijke lunch of diner bij Paviljoen Sterrebos?
0 reacties