Pizza’s bij Buurman & Buurman: was het maar mijn buurman!
Als je dol bent op pizza’s dan kom je in Groningen- Stad bij diverse leuke restaurantjes genoeg aan je trekken. Maar als je echt een hele lekkere pizza uit een houtoven wilt proeven dan moet je toch echt naar Buurman & Buurman. En niet alleen de pizza’s smaken verrukkelijk, ook het voorgerecht en niet te vergeten de toetjes zijn werkelijk bellissimo.
Buurman & Buurman heeft twee vestigingen in Groningen. Check die aan de Rodeweg in Maya haar blog. Wij – Richard, Eggo, Sijbren en ik – gaan deze keer naar de vestiging aan de Friesestraatweg. Hij zit op de hoek bij de Kraneweg en valt niet te missen met de houten tafels buiten en de schattige groene luifel boven de voordeur. Eenmaal binnen ervaar ik een industriële en vintage-achtige sfeer. Met niet te vergeten de flitsende discobal boven de pizzaoven. De oven staat midden in het restaurant, mooi in het zicht. Er omheen zijn ook zitplaatsen gecreëerd waar je je pizza op kunt peuzelen. Oude houten werkbanken zijn verhoogd tot tafels. Hier kun je gezellig met een groep vrienden aanschuiven.
Feestje voor je smaakpappillen
We worden meteen enthousiast geholpen door Ydwen en later ook door haar collega Saskia. We bestellen alle vier een speciaal biertje van de tap: Weizenbier en een IPA met perzik om uit te proberen. Daarbij antipasti als voorgerecht om te delen. Heerlijk al die lekkere kazen, gegrilde groenten en verschillende vleeswaren: een feest voor je smaakpapillen.
Onze keuzes
Op de kaart kun je kiezen uit acht vleespizza’s, zes vegetarische en een veganpizza. Wij gaan voor de volgende pizza’s:
● Zowel Eggo als Sijbren kiezen de pizza pittige kip: met tomatensaus, champignons, ui, jalapeños pepers, mozzarella en pittige (biologische) kip. (ook mogelijk als vegan variant)
● Richard gaat voor de pizza van de maand, pizza Paul: met tomatensaus, walnoten, rode ui, tomaat, asperges, mozzarella en eikenbladsla
● Ik ga voor pizza pittig en vraag of er extra pepertjes op kunnen: met tomatensaus, chorizo, rode ui, rode peper, buffelmozzarella, Parmezaan en rucola
De pizza’s kennen een hele dunne bodem en worden voor je gesneden zodat je ze gewoon met de handen kan eten. Less is more: ik vind een pizza nog lekkerder smaken als er niet te veel verschillende ingrediënten op zitten.
Ondertussen hebben we na ons tweede biertje wel zin in een andere versnapering. Ik zie dat onze buurtjes een lekkere limoncello bestellen. Die lusten wij ook wel! Saskia komt ons meteen de overheerlijke koude limoncello’s brengen. In navolging van Maya haar blog.
Cheesecake fan
Na de overheerlijke pizza’s werpen we nog even een blik op de kaart voor een toetje. Alle drie de mannen kiezen voor tiramisu. Ik ben een diehard cheesecake fan en ga voor de variant met bosvruchten. En die is me toch een potje goddelijk lekker! Ik heb serieus nog nooit zo’n overheerlijke cheesecake geproefd.
Bij het afrekenen lees ik op de kassabon: ‘als je de vogeltjesdans foutloos weet uit te voeren, ontvang je een drankje van het huis’. Dat laat ik mij natuurlijk geen twee keer zeggen en ik begin meteen enthousiast de vogeltjesdans te doen. Met als gevolg dat ik een borrel heb verdiend, met een hoog alcoholpercentage: graanjenever.
Eindoordeel
Ondanks dat we in een hoekje zitten en niet erg zichtbaar zijn, verliezen Ydwen en Saskia ons niet uit het oog. Beide dames hebben ons de hele avond in de watten gelegd: de bediening is echt top. Daarnaast smaakt het eten voortreffelijk en heerst er een gezellige en ongedwongen sfeer. Dit was niet de eerste en zeker niet de laatste keer: hier ga ik nog vaker komen!
Praktisch:
– Adres en openingstijden:
Friesestraatweg 41: maandag + woensdag t/m zondag van 17.00 tot 22.00 uur
Rodeweg 6 (Korrewegbuurt): dinsdag t/m zondag van 17.00 tot 22.00 uur
– Afhalen behoort ook tot de mogelijkheden, evenals via thuisbezorgd.nl bestellen.
Welk pizza van Buurman & Buurman is jouw favoriet? Laat het in een reactie hieronder aan me weten!
0 reacties