Go!Gaming Groningen: een indrukwekkend kinderfeestje voor gamers

door | 11 okt 2024 | Actief, Wat te doen

Home » Wat te doen » Actief » Go!Gaming Groningen: een indrukwekkend kinderfeestje voor gamers   |  tags:  centrum, kindvriendelijk

 

<a href="https://www.igogroningen.nl/author/admin/"><div style="width:100px; border:solid thin #ffffff; border-radius: 100px 100px 100px 100px; overflow: hidden; margin-top:-50px;"></div></a>

Thuis op je kamer met een vriendje gamen is leuk, maar wat als je met je hele groep vrienden kunt gamen op de allerbeste apparatuur? Voor het kinderfeestje van mijn 11-jarige zoon nodigen we zijn vrienden uit bij Go!Gaming in het centrum van Groningen.

Net als de vorige jaren sta ik weer voor de uitdaging om een origineel kinderfeestje te organiseren. Aangezien het leven van mijn zoon momenteel in het teken staat van gamen met zijn vrienden, is dit kinderfeestje wel echt een match. We nodigen acht jongens uit om een middag met elkaar te gamen op de beste apparatuur.
 

Gamen met de beste gear

Go!Gaming is een gamingcenter dat zich in een aantal Pathé-locaties door heel Nederland bevindt en sinds twee jaar ook in ons mooie Groningen. Go!Gaming Groningen biedt plek aan 28 personen, met 16 Alienware gaming PC’s, 6 PlaySeats om te racen en 2 PlayStation 5’s, 2 Nintendo Switches en 2 Xbox Serie X’s. Gamen doe je hier dus met de beste gear.
 
Gamen en racen in Groningen met de beste apparatuur is het beste kinderfeestje
 

Kidsparty Mix ’n Match

Het is een echt “kiss en ride”-moment. De vriendjes worden één voor één afgezet voor de deur van Pathé. Als we compleet zijn, melden we ons bij de poortjes van Pathé. Jorne van Go!Gaming komt ons daar ophalen. De vriendjes, waaronder mijn zoon Teije, stuiteren vol verwachting achter hem aan naar boven. Daar staat een cadeautafel al klaar.
 
Gamen in Groningen, beste kinderfeestje voor jongens bij Go!Gaming Pathé Groningen
 
Voordat we beginnen met uitpakken, wil Jorne nog even weten welke game(s) de vriendjes straks het liefst willen spelen. Sommigen roepen enthousiast “Minecraft”, anderen kiezen voor “Fortnite”, en een paar willen eerst racen. Het kan gelukkig allemaal, want we hebben gekozen voor het Mix ’n Match kinderfeestje. Met de Kidsparty Mix ‘n Match kan je zelf bepalen welke games je in de 2 uur durende kidsparty gaat spelen. Jorne gaat naar de gamehal om alles klaar te zetten en ondertussen pakt Teije zijn cadeaus uit. Voor de vriendjes kan dit niet snel genoeg gaan. Gelukkig is Jorne vlot terug om de jongens mee te nemen naar de gameroom.
 
Gameroom Gamehal Go!Gaming Pathe Groningen
 

Onder de indruk

Eenmaal in de gameroom weten de jongens snel hun favoriete games te vinden. Ik zie aan hun verwonderde blikken hoe de ruimte gevuld met apparatuur indruk op hen maakt, en ik geniet ervan. Ze installeren zich in de stoelen, zetten hun koptelefoons op en bespreken wie met of tegen wie gaat gamen. Jorne en zijn collega helpen de kinderen om de games op te starten en al snel is iedereen verdiept in een andere wereld. Ik bestel ondertussen rustig een kop koffie aan de bar.
 
het leukste kinderfeestje voor gamers in Groningen
 
Kinderfeestje Groningen voor jongens en gamers
 

Iedereen kan gamen

Door een praatje te maken met de medewerkers kom ik erachter dat Go!Gaming leuk is voor iedereen, niet alleen voor kinderfeestjes. Morgen komt er bijvoorbeeld een vrijgezellengroep mannen racen op de playseats. Hoe leuk is dat? Ook als teamuitje is het tof, want wat is er nu leuker dan samenwerken in een game of tegen elkaar racen? Of je nu jong bent of oud, een ervaren gamer of juist nog nooit een game hebt gespeeld, iedereen is hier welkom.
 
Gamen en racen bij Go!Gaming in Groningen
 

Het verkeerde hout

Terwijl ik van mijn koffie geniet, hoor ik de jongens die Fortnite spelen hun koptelefoons overschreeuwen. “Join mij!”, “O nee, ik ben dood.” Waarop het antwoord volgt: “Maakt niet uit, ik ook.” Ze moeten nog wennen aan het feit dat ze met microfoontjes op hun headsets gewoon normaal kunnen praten. Ik gniffel. Aan de andere kant van de tafel wordt Minecraft gespeeld. Ik hoor een vriendje zeggen: “Dat is het verkeerde hout!”
 
het leukste kinderfeestje voor gamers in Groningen
 
Bij vragen staan Jorne en zijn collega direct klaar om te helpen. Zij maken hun meters wel op zo’n dag. 😉
 
het leukste kinderfeestje voor gamers in Groningen
 

Pauze

Na een uur gamen geeft Jorne aan dat de games afgerond moeten worden zodat we een pauze kunnen houden. De kinderen mogen snoep en een drankje kiezen. Daarna lopen we weer naar boven, terug naar de cadeautafel. Terwijl de jongens enthousiast de game-resultaten bespreken, werken ze hun snacks en drankjes naar binnen. Ook deze pauze kan niet snel genoeg voorbij gaan. Jorne haalt ze met een glimlach weer op: door met gamen!

“Dit gamen is echt leuker dan thuis!” zegt een vriendje als we terug naar de gameroom lopen.
 
Gamen in Groningen met de beste apparatuur is het beste kinderfeestje
 

Het beste cadeau voor de jarige

Na het tweede uur gamen zit het feestje er toch echt op. Mijn zoon krijgt bij het afscheid een cadeautje van het personeel: een tegoedbon voor een gratis uur gamen mét een vriendje. Blijer kan je Teije nu niet maken!

“Dit was echt het leukste feestje ooit!” zegt mijn zoon als we buiten staan. “Ja, dit is zeker aan te raden,” reageert een vriend. Een ander vriendje voegt toe: “Het leukste is dat je hier gewoon kunt doen wat je wilt.”
 
Praktisch:
Je hebt de keuze uit verschillende kinderfeestjes, waarbij alle feestjes twee uur gametijd inclusief hapje en drankje bevatten. De feestjes zijn mogelijk vanaf 7 jaar:
• Fortnite Fiesta
• Minecraft Masters
• Nintendo Fun
• Sim Racing Party
• Mix ’n Match

Bekijk hier de kinderfeest arrangementen van Go!Gaming in Groningen en beleef de dag van je leven.
Zonder kinderfeestje kun je natuurlijk ook komen gamen. Je koopt al gametime vanaf € 6,50 per uur.
 
Wat is jouw ervaring bij Go!Gaming Groningen? Deel het hieronder.
 
Nog niet uitgespeeld?
Lees ook deze blog over de leukste spelletjescafés in Groningen.
Vorig jaar organiseerde ik een ander leuk kinderfeestje: bij JumpXL.

 

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

JOSÉ VAN ESCH-SMEENGE

Blogger Groningen Joukje van Heukelem

JOUKJE VAN HEUKELEM

INGRID LINDEBOOM

Local en Stadjer Pascale Kruize I Go Groningen blogger

PASCALE KRUIZE

Blogger Stadjer Local I Go Groningen Willem Vonhof

WILLEM VONHOF

MAIKE VAN ELDERT

KAREN JANSEN

SONJA STEL

Share This